DENIOS AB
Datorgatan 3
561 33 Huskvarna

Tel.: 036 - 39 56 60
E-Mail: info@denios.se
Internet: www.denios.se

Nyheter i DENIOS shop

Nyheter för kemikalieförvaring

Mer än 1000 möjligheter för förvaring av fat och IBC

Visste du att mycket av produkterna som nu är standard på marknaden från början är utvecklade av DENIOS en gång i tiden. Därför är vi extra stolta över att presentera årets nyheter. Våra nya fathyllor erbjuder dig nästan obegränsade kombinationsmöjligheter för lagring och fyllning av fat och dunkar. Fathyllorna finns i två olika storlekar, var och en i fyra versioner för horisontell förvaring av dunkar, fat på 60- eller 200-liter eller små behållare. Ett uppsamlingskärl tillverkat av antingen stål eller plast, säkerställer att volymerna för invallning säkerställs. Tack vare den horisontella behållarförvaringen kan hyllorna även användas som avtappningsstation. Det bästa av allt: Fatställ i samma storlek kan kombineras flexibelt med varandra och staplas upp till tre höjder. De nya hyllorna finns antingen som färdiga uppsättningar med ett uppsamlingskärl - eller så kan du sätta ihop ditt eget system av hyllor och uppsamlingskärl. För förvaring av IBC finns ny nya smarta SteelSafe.

Beställ komplett fathylla eller miljöhylla

Smart ventilation av brandskåp och kemikalieskåp - med ny teknisk ventilation med kolfilter (UFA)

Ventilation av brandskåp för kemikalier sker ofta genom att de ansluts till ett tekniskt frånluftssystem. Detta begränsar dock valet av installationsplats och kräver vanligtvis en komplex och dyr installation. Alternativet: Teknisk ventilation (UFA) från asecos. Den kompakta enheten, som levereras färdig att kopplas in, placeras på det brandsäkra skåpet med bara några få steg. Ett kraftfullt filtersystem ger ett pålitligt skydd mot lösningsmedelsångor (kolväten) och maximal flexibilitet när det gäller valet av plats för brandskåpet. Dessutom slipper du dyra installationer och Ex-zoner i och runt skåpet.

Praktiska tillbehör för uppsamlingskärl

Vi har utökat vårt sortiment av tillbehör för ökad säkerhet och ergonomi vid hantering av uppsamlingskärl. Använd vårt nya lyftkrok som hjälpmedel för ergonomiska och säkra lyft av gallerhyllor. Vi har utvecklat en ny skyddskrage för att ytterligare skydda de förvarade dunkarna och kannorna från att falla omkull och skadas. Och för säker och systematisk jordning av stål- och rostfria uppsamlingskärl, inklusive behållare som förvaras på dem, finns det en ny jordningssats. Med SpillGuard identifierar farliga läckage och sparar värdefull tid för sanering, så att det inte behöver bli onödigt farligt och dyrt. Låt digitaliseringen hjälpa dig att snabbt identifiera läckage i uppsamlingskärlet i realtid.

Brandklassad miljö- eller battericontainer RFP - med automatiska skjutdörrar

Den brandklassade miljöcontainern RFP SD med skjutdörrar är lämplig för förvaring av batterier eller miljöfarliga och brandfarliga ämnen för upp till 48 fat eller 12 IBC. De automatiska skjutdörrarna är speciellt utvecklade av DENIOS och uppfyller EN 16034. Med fjärrkontroll kan skjutportarna manövreras från gaffeltrucken. Tanken med skjutdörrarna är att effektivisera arbetet för truckförare som kan öppna dörrarna med enbart en knapptryckning. Eftersom man då slipper risker med vindlaster ökar både säkerheten och flödet i arbetsprocessen till det bättre.

När testinstitutet EFECTIS, i Frankrike testade DENIOS brandklassade miljöcontainer RFP SD uppfyllds EU-kommissionens system för brandprovning samt klassificering av byggprodukter och konstruktioner. Därmed uppfylls kraven för CE – märkning och ETA (europeiskt godkännandecertifikat för icke-harmoniserade byggprodukter).

Nyheter inom spillhantering

Miljövänligare absorbenter av naturfiber

DENSORB® absorbenter används vid spill eller läckage av kemikalier eller olja. Vi har nu utvecklat DENSORB® absorbentkuddar, absorbent länsor som är tillverkade av en miljövänlig naturfiber. Fördelarna: Tre gånger högre absorptionsförmåga än konventionella absorbenter av polypropen, högre kemisk beständighet även för högkoncentrerade syror och hög temperaturbeständighet.

Miljövänlig oljelänsa DENSORB, extra absorberande, 3 m x 20 cm, 4 st.
2 varianter finns tillgängliga
3 070,00 kr Exkl. moms
Miljövänlig oljelänsa, DENSORB extra stark, längd 1,2 m, 20 stycken..
2 varianter finns tillgängliga
1 220,00 kr Exkl. moms
Miljövänlig absorbentkudde OLJA, DENSORB extra stark, 20 x 30 cm, 50 stycken
2 varianter finns tillgängliga
1 510,00 kr Exkl. moms
Miljövänlig absorbentkudde OLJA , DENSORB extra stark, 40x45 cm 20 stycken.
2 varianter finns tillgängliga
1 510,00 kr Exkl. moms
Miljövänlig oljelänsa, DENSORB extra stark, längd 3 m, 8 stycken..
2 varianter finns tillgängliga
1 750,00 kr Exkl. moms

DENSORB® spillredskap i signalgul färg

Våra populära DENSORB® vagnar med spillredskap finns nu även i signalgult. Detta gör det lättare att hitta och snabbare använda dem i en nödsituation. Det ökar också synligheten för personer som inte är inblandade i bekämpningen av utsläppet. Denna nyhet innehåller alla tre storlekar (Extra Large, Medium och Small) och alla tre användningsområden (Universal, Olja och Kemikalie).

Barriär för skydd mot översvämning och kemikalieutsläpp

För att begränsa skadornas omfattning vid översvämningar eller vid läckage och kemikalieutsläpp är åtgärder för att förebygga och släcka vattenansamlingar av stor betydelse. I DENIOS shop hittar du nu ett ännu större urval av barriärer av plug-in version eller svängbara barriärer samt - ett helt nytt sortimentet av barriärer för lastramper, trappsteg och rampbarriärer.

Brunnstätning

DENIOS utbud erbjuder ett brett urval av produkter för professionell läckagehantering. Detta inkluderar även brunnstätningar för snabbt skydd av avlopp och dagvattensystem vid läckor och olyckor. Här har vi några nya, praktiska lösningar i vårt sortiment - till exempel hopfällbara brunnsmattor och tätningsmattor för engångsbruk.

Värmekammare i miniformat: Torkugn och Vakuumtorkskåp

Våra populära värmekammare finns nu även i litet format. De nya torkugn- och vakuumtorkskåpen är idealiska för utveckling och forskning. Även små prover torkas och testas. DENIOS torkugnar och torkskåp övertygar med enastående energieffektivitet, låg värmestrålning och hög temperaturnoggrannhet samt exakt torkning eller varm förvaring av prover upp till 300 °C.

Nyheter inom arbetssäkerhet

Nödduschar med möjlighet till kundanpassning

Nödduschar i rostfritt stål är förstahandsvalet inom många områden - eftersom de uppfyller de högsta hygieniska kraven, är lätta att rengöra samtidigt som de är robusta och hållbara. Vi har utökat vårt sortiment av säkerhetsduschar med tre helt nya modeller. Specialfunktion: De nya nödduscharna, varav två med vattentank, finns inte bara i olika storlekar, utan kan också konfigureras individuellt och utrustas med ett stort antal utrustningsalternativ.

Tempererad nöddusch

  • Med uppvärmt vatten 20°C
  • Testad och godkänd
  • Två storlekar på tanken: 300 eller 500 liter

Frostfri nöddusch

  • Fristående
  • Lämplig för installation utomhus
  • Energisparande version med termostat för uteluft

Dragskåp för labbmiljö och industri

Nästan 40 % av arbetssjukdomarna inom råvaru- och kemiindustrin är relaterat till sjukdomar i luftvägarna eller lungorna*. En effektiv skyddsventilation kan hjälpa till att hålla gränsvärdena på arbetsplatsen och avsevärt minska risken för sjukdomar. System för upptäckt av föroreningar, t.ex. dragskåp, draghuv, dragbänk, renluftsteknik och processlösningar från DENIOS, skyddar effektivt dina anställda från skadliga utsläpp och dina kemikalier eller blandningar från kontaminering.

Eftersom föreskriva gränsvärden måste följas på laboratorier och arbetsplatser som handhar farliga kemikalier erbjuder DENIOS utrustning för kemikaliearbete på laboratorier. Dragskåp för labbmiljö erbjuder hög säkerhet då friskluftsridåer blåses ut vid arbetsytans framkant och tak. De hälsofarliga ångorna drivs då mot bakväggen där de sugs ut direkt.

Stor heltäckande IBC tratt med tillbehör

Med rätt tillbehör till din IBC tank slipper du mycket spill och kladd samtidigt som arbetet blir mer ergonomiskt och säkrare. Vi erbjuder IBC tank, Lock för IBC, slang för påfyllning mm.

Nya kannor och plasttankar

Batterilåda för transport och avfall

Eftersom litiumbatterier klassas som farligt gods och kräver en säker förvaring erbjuder DENIOS batterilådor för förvaring av batterier och transport av batterier. Med fyllningsmaterialet PyroBubbles® minskar risken för spridning av brand om en termisk rusning skulle uppstå.

Plasttank dubbelmantlad

I år har vi nya varianter av dubbelmantlade plasttankar. Våra tidigare tankar som har prövats och testats i åratal har 4 öppningar (2"), medan de nya (beroende på storlek) endast har 2 eller 3 av dessa öppningar. Nytt är en extra öppning med en diameter på 240 mm. Med denna större öppning är det nu möjligt att använda till exempel en dränkbar pump i tanken. Eller så kan du använda öppningen som en "ingång" för städning. Versionen med en volym på 1000 liter är helt ny.

Nyheter inom ultraljudstvätt och rengöring

Uppgraderad serie Elmasonic ultraljudstvätt

Nu erbjuder DENIOS ett fullt utbud av Elmasonic ultraljudstvätt. Nya uppdaterade Elmasonic Select är efterföljaren till den populära Elmasonic S. Förutom utökade inställningsmöjligheter med soft touch panel och tre ytterligare ultraljudslägen erbjuder de nya enheterna även extra säkerhetsfunktioner som t.ex. en säkerhetsanordning för torrkörning (om inget vatten fylls i tanken). Serien imponerar också med en avsevärt förbättrad och övertygande ultraljudsprestanda som gör rengöringen ännu effektivare.

Magnetkvast "Heavy Duty"i flera svepningsbredder

Den uppskattade magnetkvasten "Heavy Duty" med en bredd på 455 mm finns nu med ytterligare två bredder (610 mm och 915 mm) för ännu effektivare rengöringsprocesser i industriell verksamhet.

Vi hjälper dig gärna!

Behöver du hjälp eller rådgivning? Du når oss via chatten, telefon eller e-post. Hör av dig!

Rådgivning 036- 39 56 60
Meny
Logga in
Din varukorgLagd i varukorgen
Till varukorgen
Vi hjälper dig gärna!

Ring, chatta eller fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss.

Mån - Tors: 08:00 - 16:30 | Fre 08:00 - 15:00