Säker sanering med absorbenter i nya serien ECONOMY PLUS

Nya förbättrade absorbenter i serien Economy PLUS från DENSORB absorberar snabbt upp olja eller spillda kemikalier. Absorbenten som är utvecklad för industriell miljö är slitstark och har förstärkt ytskikt och hög rivhållfasthet även i mättat tillstånd.

Economy PLUS är utvecklad för rengörings-, underhålls- och reparationsarbeten men passar de flesta användningsområden i det dagliga arbetet. Absorbenten har ett slitstarkt ytskikt för att klara av tuffa miljöer och finns som både rulle och ark.

Absorbenter enligt krav i miljöstandard ISO 14001

– Förordningar och miljöstandarder som ISO 14001 kräver en ansvarsfull och medveten hantering av kemikalier, för att skydda miljön och personalen. Lättillgängliga absorbenter som på ett säkert sätt kan suga upp läckande vätska är en viktig del av planeringen inför eventuella nödsituationer. Vid användning av DENSORB Economy Plus undviker du oberäkneliga risker och de kostnader som är förknippade med dom, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Economy PLUS finns i två varianter, en som suger olja och avvisar vatten. Den är lämplig för exempelvis utomhussanering av olja, bensin, diesel och lösningsmedel. Universalvarianten absorberar kyl- och lösningsmedel, olja, vatten och icke frätande kemikalier, svaga syror och baser.

Läs mer om:absorbenter