DENIOS kör grönt för framtiden

DENIOS AB har satt målet att alla företagsbilar ska gå på el år 2020. Patrik Löfdahl var först ut att hämta sin nya laddhybrid. Bilen är en Passat GTE, en så kallad laddhybrid som går på både bensin och el. Om elen tar slut växlar bilen automatiskt över till bensin-motorn.

Patrik Löfdahl hämtar ut sin nya miljövänliga laddhybrid

– Jag bor 3 mil från kontoret och kan köra på el både till och från jobbet. Det är en riktig Win-Win situation. Jag spar pengar och tid på att slippa köpa bränsle samtidigt som utsläppen minskar. Jag vill verkligen uppmuntra fler företag att ta sitt miljöansvar och köpa elbilar.

Anders Vängström på Atteviks bil i Jönköping berättar att de så kallade supermiljöbilarna, det vill säga bilar som släpper upp max 50 gram koldioxid per kilometer fortsätter att öka med Volkswagen Passat GTE i topp på antal nya bilar.

Helt grön fordonspark till år 2020

– Vårt företag arbetar med miljöskydd och säkerhet så det är helt naturligt och självklart att vi ska ha så låga utsläpp som möjligt vid resor till och från kunder. Vårt mål är att samtliga bilar på företaget ska gå på el år 2020, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

– Ingen kan göra allt men om alla gör något kommer vi en bra bit, avslutarr Patrik Löfdahl innan han tyst glider iväg till sitt nästa kundbesök.