DENIOS AB i Huskvarna listas som Superföretag

DENIOS AB listas som Superföretag

Linus Jacker, VD på DENIOS AB

När Veckans Affärer och Bisnode sammanställer listan Årets Superföretag finns DENIOS AB från Huskvarna med. Sammanställningen bygger på bokslutsinformation från alla svenska aktiebolag (som omsatte mer än 10 miljoner förra året) och det är bara en knapp promille av alla Sveriges företag som tillsammans med DENIOS AB kan titulera sig som Superföretag 2019.

Kriterier för Superföretag

För att kvala in på listan måste företaget öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på den exklusiva listan.

– Egentligen är kriterierna vi använder så tuffa att inga företag borde komma igenom det nålsögat, säger Per Weidenman, senior analytiker från Bisnode som har varit med och tagit fram konceptet bakom listan.

Medvind för hållbarhet, miljöskydd och säkerhet

DENIOS AB säljer miljösmarta förvaringslösningar för kemikalieförvaring. En ökad medvetenhet och skärpta miljölagar kring kemikaliehantering och säkerhet har gett bolaget en stark tillväxt. Moderbolaget ligger i Tyskland där utveckling och tillverkning sker. Totalt har DENIOS 950 medarbetare på 8 produktionsanläggningar och 26 försäljningskontor över hela världen. I Sverige har Linus Jacker varit VD sen 2009.

- Det är roligt att DENIOS AB lyfts fram som ett Superföretag och ett riktigt bra kvitto på att vi gör rätt saker. Sen jag tog över 2009 har vi hela tiden haft som mål att växa med kvalitet och för det behövs koll på ekonomi och en effektiv organisation. Jag vill också rikta ett stort tack till mina fantastiska medarbetare för det arbete och engagemang dem lägger ner varje dag, året om, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.