Uppsamlingskärlets historia

Uppsamlingskärlet - vår klassiker sedan 1986

Från innovation till Europas största sortiment

En enkel idé blir ibland till en verklig innovation. Från en innovation uppstår en affärsidé och ur verksamheten växer en koncern fram. På många företag förvaras de första framgångsrika produkterna i montrar eller hänger som konstruktionsritningar på väggen i styrelserummet. På DENIOS finns uppsamlingskärlen fortfarande i sortimentet – och de utvecklas hela tiden. Med över 500 modeller har vi idag det mest mångsidiga utbudet av uppsamlingskärlet i hela Europa.


Vilken roll spelade en gammal Volkswagen vid utvecklingen av uppsamlingskärlet?

Helmut Dennig

Det var när DENIOS grundare Helmut Dennig bytt olja på sin gamla Volkswagen som han kom på idén med uppsamlingskärlet. På 1980-talet brydde sig människor ofta inte om man spillde olja, för att inte tala om bortskaffningen av förbrukat material. Redan på den tiden var Dennig medveten om att något måste göras. En behållare för att samla upp oljan var prototypen till uppsamlingskärlet som vi känner det idag.
När en av de största kemikatastroferna i Europa inträffade samma år på det schweiziska kemiföretaget
Sandoz blev också tillverkningsindustrins behov snabbt uppenbara. Principen bakom uppsamlingskärlet är
lika enkel som den är effektiv: Fat eller andra behållare förvaras på ett galler som har lagts på en karformad stomme. Om ett fat är otätt eller om det uppstår spill vid tappning och påfyllning, samlas vätskan upp av uppsamlingskärlet istället för att rinna ner i avloppet.


Kärnprodukten kvarstår produktfamiljen blir större

I centrum för utvecklingen

Som vår kärnprodukt är uppsamlingskärlet föremål för kontinuerlig utveckling. Uppsamlingskärlet är ett återkommande tema hos vårt innovationsteam eftersom behoven och kundkraven alltid är nya. De många godkännandena och branschstandarderna har haft och har också en inverkan på utvecklingen av produktlinjen, på materialtjockleken, uppsamlingsvolymen och på tillverkningsprocessen. Vår produktfamilj har vuxit i mer än 30 år.

Ett arbete som lönar sig – för miljön och för kommande generationer.

Utvecklingen för uppsamlingskärlet

2019 Tiden är inne för nya märken

Om du brukar få DENIOS huvudkatalog vet du att: Efter mer än tre årtionden får en del produkter i sortimentet vissa egenskaper som förenar dem. Oavsett om det handlar om framtagning av en ny produkt, att omdesigna en befintlig eller komplettera med nya praktiska funktioner – kan vi erbjuda hela paketet: Solida basprodukter till bra pris, trogna klassiker med stor valfrihet och hög kvalitet samt innovativa produkter som återspeglar DENIOS kompletta know-how med säkerhet och extra komfort som förenklar arbetet. För att hjälpa dig att hitta ännu bättre i vårt breda sortiment i framtiden och få lösningar som är skräddarsydda efter dina behov har vi förnyat vårt sortiment av uppsamlingskärl i grunden och lanserat våra nya varumärken: Base-line, classic-line och pro-line från DENIOS.

Uppsamlingskärl av stål för fat och IBC

Uppsamlingskärl av stål för fat och IBC

Uppsamlingskärl av plast för fat och IBC

Uppsamlingskärl av plast för fat och IBC

Uppsamlingskärl av rostfritt stål för fat och IBC

Uppsamlingskärl av rostfritt stål för fat och IBC

Uppsamlingskärl av stål för småbehållare

Uppsamlingskärl av stål för småbehållare

Uppsamlingskärl av plast för småbehållare

Uppsamlingskärl av plast för småbehållare

Uppsamlingskärl av rostfritt stål för småbehållare

Uppsamlingskärl av rostfritt stål för småbehållare


Vi hjälper dig gärna!

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till oss. Vi hjälper dig gärna!