KEM 2019

Datum:
13-14 Mars 2019
Ort:
Sundspärlan Fältarpsvägen, Helsingborg
Monter nr. :

Träffa MSB, Brandskyddsföreningen och DENIOS i Helsingborg

Den 13-14 Mars slås portarna upp för konferensen KEM 2019.  Konferensen riktar sig till kemansvariga och beslutsfattare inom företag och organisationer och myndigheterna som hanterar, förvarar eller på något sätt arbetar med kemikalier i sin verksamhet.

Årets program innehåller nyheter från branschen tillsammans med genomgång och utvärdering av aktuella händelser tillsammans med inblandade aktörer som varit på plats.

Höjdpunkter under dagarna

Flera välkända föreläsare finns på plats och programmet är lika varierande som ämnena är aktuella. Vi ser fram särskilt fram emot:
•    Emelie Forss, Kemira och Erik Egardt, MSB informerar om ”Nytt avtal företagens kemberedskap” som handlar om uppdaterade avtal om företags medverkan i räddningstjänst vid olyckor med farliga ämnen-CBRNE.
•    Hans Ivarsson och Peter Palmér från Region Skåne föreläser kring ”Medicinsk påverkan vid brand i litiumjonbatterier och fordonsbränder.
•    Brandskyddsföreningens Åke Persson med föreläsningen ”Är föreståndaren VD:s förlängda arm eller räddningstjänstens gisslan?
•    Mattias Andersson från Kalmar brandkår berättar om branden i en metallindustri med kemisk bearbetning där 29 personer fick uppsöka lasarett för vård.

Tillsammans för en säkrare kemikaliehantering

Kemkonferensen har anordnats sedan 2001 och arrangeras av Räddningstjänsten Skåne Nordväst och Informationsbolaget, i samverkan med Region Skåne. I anslutning till konferensen anordnas en utställning där företag och leverantörer från branschen får tillfälle att presentera sina produkter och tjänster. Här kan du ställa frågor och knyta kontakter med marknadens främsta leverantörer.

Så arbetar du inom kemindustrin, räddningstjänsten, sjukvården, polisen, som kommunal beredskapssamordnare, i länsstyrelsen, på statliga myndigheter, vid Sevesoföretagen eller som säkerhetschef inom privat och offentlig sektor m.fl. hälsar vi dig varmt välkommen till Sundspärlan, Fältarpsvägen, Helsingborg 13-14 Mars för två dagar fyllda av intressanta föreläsningar och möten.

Besök KEM 2019 hemsida>>

*Fyll i uppgifter
När du skickar detta formulär godkänner du våra regler om personuppgiftsskydd.