Klimatneutral produktion

Alla DENIOS produkter uppfyller normer och förordningar enligt lagstiftningen. Vi garanterar att våra produkter tillverkas enligt EU-riktlinjerna. Detta säkerställer vi med omfattande interna processer för testning och även med externa kontroller.

Vi producerar i 8 fabriker i Europa, Amerika och Asien. Dessutom är vi närvarande i 24 länder med egna dotterbolag, på så vis säkerställs att omfattande kunskap om aktuella lagstiftningar finns tillgängliga för våra kunder.

Våra produkter går genom en rad säkerhets- och kvalitetstester från TÜV och institutet för materialprovning innan de blir GS certifierade eller byggodkända. När detta är klart startas serieproduktionen.

Vi anser att när det gäller säkerhet för människa och miljö duger inte gissningar utan vetenskapen om att skydden håller måste finnas. Därför har våra produkter testats och certifierats – Det är vad vi kallar SPILLSKYDD PÅ RIKTIGT.

Så producerar vi klimatneutralt

Om alla jordens människor levde som vi gör i Sverige skulle vi behöva fyra jordklot enligt WWF. På DENIOS strävar vi för en hållbar konsumtion och produktion av våra produkter. Många åtgärder för att skydda miljön och resurserna används redan i vårt dagliga arbete:

 

 

  • En CO2-neutral byggnad har redan byggts med ett 1 000 kvadratmeter stort system på taket som ger värmeåtervinning från produktion.

  • Produktionshallen och kontorsrummen värms upp med hjälp av spillvärmen från rotationsprocessen. Även våra tryckluftsanläggningar och lackeringsutrymmen har värmeåtervinning.

  • LED-lampor som styrs av rörelsedetektorer ger anläggningarna optimalt och energisparande ljus.

  • Sammantaget ökade produktions- och administrationsbyggnationen med 15% och samtidigt minskade energibehovet / m² med 25%.

  • Även modernisering och byggnadsåtgärder sker i våra internationella fabriker, med focus på högre CO2-effektivitet och lägre energiförbrukning. Exempelvis fabriken som öppnade 2016 i Tjeckien.

  • En kombinerad värmeanläggning (CHP) säkerställer energiproduktion och användning av spillvärme.

DEKRA typtestat och godkänt
DEKRA typtestat och godkänt
TÜV testad säkerhet
TÜV testad säkerhet
DENIOS är ett klimatneutralt företag
DENIOS är ett klimatneutralt företag
Kvalitet enligt standard
Kvalitet enligt standard
DIBt godkänt
DIBt godkänt