Vi hjälper er gärna!

Behöver du personlig rådgivning? Kontakta oss och berätta vilka farliga kemikalier som ska lagras och hanteras på ditt företag.
Så tar vi fram en lämplig lösning tillsammans!

DENSORB absorbenter

Tips för en lyckad sanering med DENSORB absorbenter

Läckage och spill ingår i arbetet med kemiska vätskor. Hur spillet hanteras är däremot helt avgörande för arbetssäkerheten, miljön och effektiviteten på arbetsplatsen. Många av våra kunder är vana vid granulat som saneringsmedel. Det är synd tycker vi då granulat bidrar till både resursspill och tidsspill vid sanering.5 fördelar med absorbenter för en lyckad sanering

1  Spara tid på städning

Slipp damm och smuts på maskiner och arbetsplatser genom utstrött granulat. DENSORB absorbenter håller ihop även vid full absorption och är lätta att ta upp för avfallshantering och du slipper städa i onödan.

 

2  Smidigare hantering

Absorbenter väger mindre än granulat, därför sparar du pengar på frakter från fabrik och till destruktion samtidigt som du får en smidigare hantering in-house.

 

3  Billigare och enklare destruktion

Tack vare den låga vikten och den höga uppsugningsförmågan bidrar DENSORB absorbenter till lägre avfallshanteringskostnader än granulat och vanliga absorbenter.

 

4  Kostnadseffektiv användning

Rätt absorbent, på rätt plats, i rätt mängd. Inget resursslöseri här. Absorbenter finns i många utföranden så som ark, rulle, orm, läns & kuddar förpackade i praktiska dispenseboxar, spillkit, spillväskor och vagnar.

 

5  Ökad säkerhet

Med rätt absorbent slipper du oönskade kemiska reaktioner. Det är lättare att plocka upp och städa efter en använd absorbent kontra att sopa upp utspritt granulat. Även en potentiell halkrisk undviks.

Hur förberedd är du inför en situation med utspilld olja eller kemikalier?

Vi är din partner inom hantering, förvaring och sanering av kemikalier med syftet att skydda människa, miljö och verksamhet från risker. Vi hjälper er som företag att garantera medarbetarna en säker arbetsplats vid hantering av farliga ämnen. Var med tillsammans med DENIOS och säkra miljön för framtiden, kontakta våra säkerhets- och spillskyddsrådgivare idag!

Köp oljeabsorbenter här | Köp universalabsorbenter här | Köp kemikalieabsorbenter här


Hur använder jag absorbenterna effektivt?

Oavsett hur ditt spill uppstår måste du ta kontroll över spillet. DENSORB absorbenter använder du på ett effektivt sätt beroende på hur spillet har uppstått lika väl som ett förebyggande syfte vid markskydd, underlag vid fyllning, rengöring och underhåll eller för snabb absorption av läckande vätskor.DENSORB Spillredskap absorbenter

Hur ska absorbenterna förvaras?

Absorbenter Kemikalie och olje bör skyddas mot permanent UV-strålning och förvaras på ett torrt ställe. Temperaturen spelar knappast en roll under lagring, eftersom smälttemperaturen är 170 ° C. Om dessa kriterier är uppfyllda kan absorbenterna lagras permanent. Oljeabsorbenter ska alltid förvaras separat från universal och kemikalie absorbenter för att bibehålla vattenavstötningen.

Se till att du alltid har tillräckligt med absorbenter inom räckhåll. Om en läcka uppstår ska du alltid vara väl förberedd så att du kan göra en korrekt insats så snabbt som möjligt. Med våra praktiska DENSORB-spillredskap är dina absorbenter alltid där när de behövs.

DENSORB Spillredskap Olja  |  DENSORB Spillredskap Kemikalie  |  DENSORB Spillredskap Universal


Utbildning Spillhantering

Utbildning Spillskydd i praktiken

DENIOS AKADEMIEN
Utbildning Spillskydd i praktiken

Vid läckage och spill gäller det att vara förberedd och veta vad som ska göras. Vid denna utbildning får du träning och praktisk genomgång så du är förberedd om en nödsituation med läckande kemikalier skulle uppstå. Under utbildningen guidas deltagarna igenom en praktisk spillskyddsplan i 10 steg. Utbildningen avslutas med ett test. Klarat test belönas med diplom och spillskyddsplan för eget bruk.

Boka utbildningAbsorbent premium DENSORB

PREMIUM

Hög slitstyrka för långsiktig användning.

Premium-kvaliteten med uppbyggnad i flera skikt och uppfyller högt ställda krav på hållbarhet och renlighet. Luddfri och därmed optimal för känsliga användningsområden och ytor. SMS absorbent är förstärkt på båda sidor med robust skyddsskikt för högsta riv- och slitstyrka. Mycket liten dropprisk genom utpräglad adhesion mellan fiberyta och upptagen vätska. Passar i produktion och verkstad med höga krav.

Absorbent professional DENSORB

PROFESSIONAL

Extra kvalitet för höga krav på hållbarhet och effektivitet.

Det extra robusta skyddsskiktet på ovansidan säkerställer hög riv- och fasthet. Lämpar sig utmärkt som slitstark golvbeläggning. Mycket hög lämplighet för användning under långtid och rivhållfast även då materialet är mättat med vätska. Passar för intäckning av stora ytor, vid eller under läckagebenägna maskiner som i produktion och verkstad.

Absorbent economy DENSORB

ECONOMY

Absorbent för det dagliga arbetet.

Perfekt för rengörings-, underhålls- och reparationsarbeten. Speciellt lämplig för att åtgärda mindre läckage. Passar för produktion, laboratorium och verkstad. Tar upp nästan alla vätskor tack vare sina hydrofila egenskaper. Speciell polypropenfiber garanterar hög riv- och slitstyrka. Den grå färgen döljer smuts så att absorbenterna kan användas under längre tid utan att se fula ut.

DENSORB light

LIGHT = enkel uppsugningskapacitet

Motsvarar halva tjockleken hos heavy, idealisk vid små vätskemängder.

DENSORB heavy

HEAVY = dubbel uppsugningskapacitet

Extratjockt material med högsta upptagningskapacitet för stora vätskemängder.

Materialtjocklekar

Andra viktiga kriterier för produktval är upptagningsförmåga och hållbarheten. Bland annat beror dessa på produktens materialtjocklek. DENSORB rulle och ark finns i två materialtjocklekar. Det innebär att du kan välja lämplig absorbent för resp. mängd vätska.


Egenskaper

DENSORB absorbenter finns i olika former och utföranden, i olika kvaliteter och material. För att välja rätt produkt finns det olika hållbarheter och upptagningsförmåga.
Välj produkt efter dina behov och vätskemängder. DENSORB ark och mattor finns i 4 olika egenskaper:

Absorbent economy plus DENSORB

ECONOMY PLUS

En ekonomisk och slitstark absorbent för det dagliga arbetet.

En absorbent med ett slitstarkt, luddfritt skyddsskikt på över- och undersida. Passar för långsiktig användning vid rengörings-, underhålls- och reparationsarbenten. Lämnar inga fiberrester på underlaget och har förhöjd riv- och slitstyrka även fullt mättad med vätska. Optimal för känsliga användningsområden och ytor, lämpar sig även för att torka av ojämna ytor och vassa kanter.Startkit absorbenter DENSORB

Testa DENSORB

Startkit absorbenter

Högeffektiva absorbenter, för invallning och effektiv absorbering av läckande vätskor.

Beställ här

Läs mer på sidan köpguider och rådgivning

DENSORB Katalog

Skydda miljön - sänk kostnaderna.
Med effektiva absorbenter.

I den här broschyren har vi samlat både beprövade DENSORB-klassiker och många produktnyheter. Dessutom har vi kompletterat med praktiska tillbehör, personlig skyddsutrustning och mer produkter för effektiv spillhantering inom företag.

Läs online